Lieve deelt sinds kort haar auto

Lieve Jacobs werkt in Brussel en neemt dagelijks de trein. Toch heeft ze af en toe een auto nodig, bijvoorbeeld om met haar twee zonen naar voetbalwedstrijden te rijden of om haar eigen hobby’s, wandelen en klimmen, te kunnen uitoefenen. Dat betekent wel dat de auto van Lieve vaak stil staat. “Daarom wou ik graag particulier autodelen proberen. Via Autodelen Opwijk kwam ik bij het deelplatform CozyCar.”

Met succes. Want sinds enkele weken deelt Lieve haar wagen tweewekelijks via Cozycar.be. Haar ervaringen zijn erg positief. “In begin heb je effe werk om al de paperassen in orde te brengen zoals een huurovereenkomst en het huishoudelijk reglement en wat opzoekwerk voor de autoverzekering. Maar eens dit in orde is, is het eigenlijk een heel makkelijk systeem.”

“Het systeem wijst zichzelf uit en helpt je om met de eigenaar af te spreken.

Ontlener Veerle deelt die mening: “Het systeem wijst zichzelf uit en helpt je om met de eigenaar af te spreken. Ondertussen hebben we elkaar al enkele keren ontmoet en verloopt alles heel vlot. Ik leen de wagen wekelijks uit op een vast moment.”

Autodelen is een duurzaam en flexibel alternatief voor het bezit van een wagen. Autodelen is vooral nuttig voor wie geen auto heeft, maar er af en toe wel één kan gebruiken, wie zijn (tweede) auto weinig gebruikt (minder dan 10.000 km per jaar), wie overweegt om een (tweede) auto te kopen.

Wat is particulier autodelen? Bij particulier autodelen laten auto-eigenaars hun auto door anderen gebruiken tegen een kilometervergoeding. Niet enkel goed voor de portemonnee, autodelen staat voor bewust autogebruik en duurzame mobiliteit. Autodelen Opwijk werkt met het deelplatform CozyCar, dé referentie in Vlaanderen op vlak van particulier autodelen, actief in heel Vlaanderen. CozyCar

Overweeg je ook particulier autodelen als eigenaar of als ontlener? We helpen je graag op weg. Contacteer Autodelen Opwijk  via hallo@opwijk2040.be of tel. 0478 65 00 01 (Tom).

Lees ook de ervaringen van Lennart, Julie en Chantal.