Lennart deelt zijn auto met Julie en Chantal

Julie en Lennart delen een wagen via particulier autodelen

Lennart en Julie wonen in elkaars buurt en kwamen via Autodelen Opwijk met elkaar in contact. Lennart: “We hebben twee wagens. Mijn vrouw werkt als stewardess en zit regelmatig in het buitenland, ikzelf pendel dagelijks naar Brussel. De periode waarin mijn vrouw in het land is hebben we dan ook een wagen die vaker dan nodig stil staat. Particulier autodelen was dé oplossing.” Julie’s wagen moest onlangs naar de garage en kreeg daar het verdikt dat de kosten voor reparatie te hoog zouden oplopen. In haar recent gewijzigde gezinssituatie heeft ze in principe geen tweede wagen meer nodig, op een paar uitzonderingen na. Ze zocht dus een alternatief om die paar keren per maand te overbruggen: “Naast met de fiets naar het werk, leek autodelen me wel een ideale oplossing.”

“Ik heb de wagen nu al enkele keren ontleend en het werkt tot hiertoe prima. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van er mee starten en je bent vertrokken.” – autodeelster Julie

Zo kwam ze terecht bij Lennart, die vlakbij woont en regelmatig een wagen ter beschikking heeft. Julie: “We hebben meteen de juiste afspraken gemaakt en het platform CozyCar helpt om de wagen te reserveren, te plannen en de betaling te regelen. Ik heb de wagen nu al enkele keren ontleend en het werkt tot hiertoe prima. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van er mee starten en je bent vertrokken.”

“Nu hoef ik zelf geen wagen te kopen en betaal ik enkel wanneer ik er eens een nodig heb. Dat vind ik heel gemakkelijk.” – autodeelster Chantal

Ook Chantal gebruikt de wagen van Lennart soms: “Ik heb af en toe een wagen nodig. Om boodschappen te doen die wat zwaarder zijn, zoals bijvoorbeeld flessen water. Of om mijn familie te bezoeken. Ze wonen wat verder en de wagen geeft me op dat moment meer vrijheid om wat langer te blijven als ik daar zin in heb. Voor de rest heb ik eigenlijk niet echt een wagen nodig, dus particulier autodelen is ook voor mij een excellente oplossing. Zo hoef ik zelf geen wagen te kopen en betaal ik enkel wanneer ik er eens een nodig heb. Dat vind ik heel gemakkelijk”

Lees meer over particulier autodelen en Autodelen Opwijk

Lees ook de ervaringen van Lieve en Veerle