Tweede boerenmarkt moet lokale producenten verder promoten

De eerste editie van de boerenmarkt van Opwijk 2040 in oktober vorig jaar was meteen een schot in de roos. Op 18 juni komen de organisatoren van het denk- en doeplatform met hun tweede editie. “Het aanbod zal opnieuw bestaan uit groenten, fruit, honing, zuivel, wijn enzovoort, maar alles wordt wat aangepast aan het seizoen. Doel blijft lokale producenten verder promoten bij de Opwijkenaren,” aldus de initiatiefnemers.

Van het veld op het bord

Mooi weer, een divers aanbod aan lokale producten, een nieuw concept in Opwijk en een ideale locatie zorgden er voor dat het op de koppen lopen was tijdens de eerste editie van de boerenmarkt van Opwijk 2040. “Met onze boerenmarkt willen we het principe van de ‘korte keten’ promoten. Daarbij verkopen producenten hun eigen geteelde of verwerkte producten rechtstreeks aan de consument. Dat biedt heel wat voordelen: verse, seizoensgebonden producten van lokale oorsprong waar de producent een faire prijs voor krijgt, zonder tussenhandel, maar ook met nauwelijks voedselkilometers en nauwelijks voedselverspilling,” zeggen Christophe Arys en Tom Bosman van Opwijk 2040.

“We ondersteunen bovendien de lokale producenten uit Opwijk en omgeving die een thuisverkooppunt hebben of op een andere manier hun producten rechtstreeks bij de consument brengen,” vult Luc De Ridder aan. Die lokale producenten waren opnieuw enthousiast om deel te nemen. “We hebben opnieuw een uitgebreid aanbod met onder andere groenten en fruit, aardappelen, honing, zuivel en Opwijkse wijn,” aldus De Ridder.

De tweede editie van de boerenmarkt vindt plaats op zondag 18 juni van 14 tot 17 uur aan recreacafé De Kleine Deugd in Mazenzele. De toegang is nog steeds gratis. Meer info over Opwijk 2040 via hallo@opwijk2040.be of via hun facebookaccount.

Evaluatie

Hoewel de overrompeling niet zo groot was als bij de eerste editie in oktober 2017 konden we met een 1000-tal bezoekers opnieuw van en groot succes spreken. Bezoekers en standhouders waren net als wij erg tevreden.

Enkele sfeerbeelden: