Na maanden voorbereiding kan je vanaf dinsdag 30 oktober 2018 terecht bij onze gereedschapsbibliotheek om kwaliteitsgereedschap te ontlenen om te klussen, repareren, verbouwen of tuinieren.
De Werkbank ontleent gereedschappen die je maar beperkt nodig hebt en daardoor te duur zijn om aan te kopen. Denk aan een boormachine, drilboor, kettingzaag, cirkelzaag, bladblazer …
De Werkbank wil overconsumptie (in omloop brengen van goedkope wegwerptoestellen) beperken via lokale deeleconomie. Zo dragen we bij aan een efficiënt gebruik van grondstoffen en een duurzamere maatschappij. De uitleendienst staat ter beschikking voor particulieren en non-profit verenigingen uit Opwijk en de directe omgeving.​
Hoe werkt het?
Materiaal ontlenen is eenvoudig. Het systeem werkt zoals een bibliotheek. Om te ontlenen maak je je eerst lid op www.dewerkbankopwijk.be. Het lidmaatschap bedraagt 40 euro per jaar. Voor dat bedrag kan je een heel jaar lang onbeperkt ontlenen.
Via onze website reserveer je het materiaal dat je nodig hebt. Op onze site vind je een volledige catalogus. Vervolgens kan je de materialen afhalen op dinsdagavond tussen 20 en 21 uur. Materiaal terugbrengen gebeurt tussen 19 en 20u. Onze vrijwilligers geven uitleg bij het gebruik en de werking van de toestellen.
Je vindt ons uitleenlokaal aan de Neerveldstraat 224, een locatie die we delen met De Wereld Van Indra, Opwijk 2040, Fietsersbond Opwijk en het Voedselteam Opwijk.
Nieuwsgierig? Kom eens een kijkje nemen en maak kennis met de eerste gereedschapsbibliotheek in een gemeente! We zijn open elke dinsdag van 19 tot 21u.
Meer info? Lid worden? Wil je ons steunen? www.dewerkbankopwijk.be of 0478 65 00 01.