De Werkbank is een uitleendienst voor gereedschappen, voornamelijk gereedschappen die slechts sporadisch of tijdelijk worden gebruikt en daardoor voor de modale burger een dure aankoop zijn.

Onze uitleendienst werkt zoals een bibliotheek: in ruil voor een bescheiden jaarlijks lidmaatschap krijg je als lid ongelimiteerde toegang tot een breed assortiment kwaliteitsgereedschap om te klussen, repareren of renoveren.

De Werkbank is een non-profit initiatief dat volledig draait op de inzet van vrijwilligers. Zij zorgen voor het beheer van de uitleendienst en voor toelichting bij het gebruik van de werktuigen aan ontleners.

Doel is bij te dragen aan een maatschappij die gericht is op duurzaamheid en een efficiƫnt gebruik van grondstoffen. De uitleendienst richt zich op particulieren en non-profit verenigingen uit Opwijk en de directe omgeving.

Daarnaast organiseert De Werkbank workshops om mensen te leren hoe zij zelf kleine renovaties en reparaties kunnen uitvoeren. Daarvoor werken we samen met andere organisaties en/of bedrijven. Met deze workshops versterken we het gemeenschapsgevoel en de zelfredzaamheid van de gebruikers.

De leden worden bij de organisatie betrokken door hen een stem te geven in de samenstelling en uitbreiding van het assortiment en in het aanbod aan workshops.

Heb je suggesties? Wil je graag meewerken? Contacteer ons via hallo@opwijk2040.be.