Opwijk 2040, denk- en doeplatform, brengt geëngageerde Opwijkenaren samen rond duurzaamheid in de brede betekenis van het woord. In het derde volwaardige werkingsjaar 2018 konden we opnieuw rekenen op meer belangstelling voor onze activiteiten. Met twee geslaagde boerenmarkten, de succesvolle opstart van onze gereedschapsbibliotheek De Werkbank, twee druk bijgewoonde infoavonden over autodelen, ons tweede veggie etentje met maar liefst 130 eters en de organisatie van een repair en re-usecafé tijdens de rommelmarkt van de Landelijke Gilde kunnen we zeker spreken van een geslaagd jaar. We hebben duurzaamheid in Opwijk verder op de kaart gezet. Het is ook erg fijn te merken dat steeds meer mensen ons kennen en onze activiteiten erg appreciëren. We zijn intussen in Opwijk stilaan een gekende partner rond duurzaamheid. Ook ons vrijwilligersbestand groeit steeds verder.

Voor 2019 wensen wij verder te gaan op de ingeslagen weg. Duurzaamheid in al zijn facetten blijft immers een belangrijk thema. Op het programma staan alvast onze gekende boerenmarkten en ons Korte K’etentje (het veggie etentje, maar dan nog duurzamer: enkel met producten uit de lokale korte keten; noteer alvast zaterdag 30/3/2019 in uw agenda). De Werkbank wordt verder uitgebouwd. Met Autodelen Opwijk willen we graag een doorstart maken, gezien de vragen die ons daarover bereiken. We onderzoeken ook de mogelijkheid voor een samenwerking rond repair cafés. Verder willen we graag de link leggen naar verenigingen en zelfstandigen en plannen wij een tweede open inspiratiedag in het najaar. Vol plannen en ambitie dus het nieuwe jaar in.     

Meer info over onze werking op www.opwijk2040.be, via hallo@opwijk2040.be of 0478 65 00 01 (Tom Bosman). Drie keer per jaar houden wij een algemene vergadering waar iedereen van harte welkom is om mee te brainstormen of zich verder te engageren. Hou onze facebook en website in het oog voor de juiste data.

Graag tot binnenkort.