Ook bij Opwijk 2040 ontsnapt u er niet aan: de goede voornemens voor het nieuwe jaar. Maar we blikken graag eerst even terug op 2017, ons eerste volledige werkjaar.

Het voorbije jaar zijn we op vele vlakken sterk gegroeid. Niet alleen hebben we een pak ervaring opgedaan, ook onze kerngroep is flink uitgebreid. Maar ook het volume aan gerealiseerde events en activiteiten is niet onaardig.

Zo organiseerden we de voorbij twaalf maanden een leerrijke filmvoorstelling, twee zeer drukbezochte boerenmarkten, een heuse inspiratiedag, een vleesvrij, smakelijk veggie-etentje en waren we aanwezig op het landschapsfeest Erembald-Kravaal. Daarnaast werden diverse werkgroepen opgestart die ongetwijfeld in het komende jaar resulteren in een aantal vernieuwende acties.

Verder zagen onze e-nieuwsbrief en onze website het levenslicht en kregen we een pak nieuwe volgers op onze facebookpagina. We haalden enkele keren de krant en waren zelfs te horen op de radio. Kortom, in schooltermen zouden we spreken van een mooi rapport.

Voor 2018 gaan we alvast voor nog beter. Zo willen we ons netwerk uitbreiden door meer samen te werken met verenigingen. Onze kern kan uiteraard nog wat extra ge├źngageerde Opwijkenaren gebruiken. Klassiekers als de boerenmarkten en het veggie-etentje staan al zeker op de agenda, net als een nieuwe filmvoorstelling.

2018 moet ook het opstartjaar worden van De Werkbank, onze werktuigenbibliotheek, en van autodelen in Opwijk. Verder plannen we een ook repair caf├ę, indien mogelijk op regelmatige basis. Meer nieuwe acties liggen in het verschiet, maar vergen nog wat voorbereiding. We zitten dus ook in het nieuwe jaar niet stil.

Alles uiteraard met maar 1 doel: van Opwijk een duurzamere gemeente maken, samen met zo veel mogelijk inwoners. Als dat geen mooi voornemen is voor 2018.